Bijzondere vijvervissen bij Rudolphus tuinmarkt

Bent u op zoek naar bijzondere vijvervissen? Zoek niet verder want bij Rudolphus tuinmarkt bent u aan het juiste adres. Wij hebben namelijk meer dan 120 verschillende soorten en maten vijvervissen waar mensen uit heel Nederland voor komen.

een greep uit ons assortiment vijvervissen :

De goudvis

De goudvis (Carassius auratus auratus) is de bekendste vijvervis en hij voelt zich prima op zijn plaats in een vijver. Het is een kleurvariëteit van de giebel (Carassius gibelio)  en is een goedkope, sterke en winterharde vijvervis. Onder de juiste omstandigheden kunnen goudvissen een lengte van 35 cm bereiken.

Sarasa

De Sarasa is door zijn prachtige kleurstelling een van de meest populaire vijvervissen. De vis jaagt op insecten aan de oppervlakte van het water en laat je vijverplanten met rust. Het zijn sterke vissen die zelden ziek zijn en kunnen wel 15 tot 25 jaar oud worden. De Sarasa goudvis is een gekweekte variant van de gewone goudvis. De vissen hebben een rode grondkleur met witte vlekken en een enkelvoudige staart.

Shubunkin

De Shubunkin (Shubunkin rhodolatinus) is een attractieve kweekvariant van de gewone goudvis. Het mooie van de Shubunkin is zijn gevlekte kleurpatroon van rood, geel, oranje, blauw, wit en zwart in combinatie met de metallic en transparante schubben. Hierdoor heeft de vis een soort van parelmoer uitstraling. Ze hebben een enkelvoudige staart en lange gevlekte vinnen. De vorm van het lichaam is die van een gewone goudvis

De goudelrits

De goudelrits (Pimephales promelas auratus) is een gekweekte vorm van de Noord-Amerikaanse elrits. Hij wordt tussen de 5 en 8 cm lang. Hij heeft een overwegend oranje kleur.de goudelrits is een scholenvis die zich prettig voelt met tien tot twintig soortgenoten om zich heen. De vijver dient plaatselijk minimaal 70 centimeter diep te zijn en liefst wat beplanting te hebben, maar ook open stukken.

Algeneters

Algeneter is een verzamelnaam voor verschillende soorten vissen. Vissen die vaak onder de naam algeneter verkocht of genoemd worden zijn: de Graskarper (planteneter), de Sneep (planteneter) en de Grondel (alleseter). 

De goudzeelt

De goudzeelt (Tinca tinca auratus) is een kweekvorm van de oorspronkelijk uit Europa afkomstige zeelt. Hij wordt ook wel de doktersvis genoemd, omdat er wordt beweerd dat deze vis ervoor zorgt dat andere vissen niet ziek worden.

De Rozette

(Scardinius erythrophthalmus auratus) vijvervis, ook wel goudvoorn of goudrietvoorn genoemd, is familie van de karperachtigen. In grote vijvers kan deze vis 20 tot 35 centimeter groot worden. Je herkent de Rozette aan de rode vinnen en rug en aan de zilver tot roze buik en zijkanten

wij hebben diverse soorten steuren o.a. de diamant steur, zebra steur , albino sterlet, sterlet, bearri steur, stellatus, bester steur , beluga steur. wij hebben steuren van 15 cm tot 1 meter!!

Wil je een steur in je vijver houden, dan zijn er een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. Een steur heeft speciaal steurvoer nodig omdat zijn bek aan de onderkant zit. Het voer zinkt naar de bodem en heeft een zeer sterke geur, zodat dit op zijn natuurlijke voer lijkt. De Steur is een bodembewoner die leeft in koud stromend en zeer zuurstofrijk water. Een steur heeft niet voldoende mogelijkheden om met zijn kieuwen water rond te pompen en zal dus net als een haai moeten zwemmen om voldoende zuurstof in te ademen. Goede beluchting en ruimte in de vijver is dus noodzakelijk.

De goudwinde

De goudwinde is een oranjekleurige snelle maar schichtige siervis die tot 25 tot 50 cm lang kan worden. Zijn kleur gaat van diep oranje tot bleek oranje, veelal met donkergekleurde vlekjes. De vijvergrootte is bepalend hoe groot de goudwindes uiteindelijk worden. De goudwinde kan bij vrijwel alle andere vijvervissen gehouden worden.  Het gedrag van de vis komt vooral tot zijn recht in een wat grotere school van 10 tot 20 vissen. Plaats ze in ieder geval in groepje van minimaal vijf vissen .

De zilverwinde

De zilverwinde is een zilverkleurige vijvervis met veelal donkergekleurde vlekjes. Het is een snelle maar schichtige siervis die 25 tot 50 cm lang kan worden. De eigenschappen zijn gelijk aan de andere windes en ze zijn daarom ook goed met elkaar te combineren.

de blauwe winde

De blauwwinde of blauwe winde behoort tot de familie van de goudwinde. De eigenschappen zijn dezelfde als zijn goudkleurige soortgenoot en ze zijn dan ook zeer goed met elkaar te combineren.

De Multicolor winde

De Multicolor winde behoort tot de familie van de goudwinde. De eigenschappen zijn dezelfde als zijn goudkleurige soortgenoot en ze zijn dan ook zeer goed met elkaar te combineren.

 

 

Sluierstaart goudvis.

De sluierstaart goudvis is een erg mooie en gracieuze vis en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze goudvis erg populair is. Sluierstaartvissen zijn door hun bouw en hun dubbele staart een stuk langzamer dan normale goudvissen

voor de actuele voorraad kunt U ons altijd even bellen of een mail sturen.

Bent u op zoek naar een bijzondere vis? Vul dan het formulier aan de rechter kant in.

Onderwater camera

Bij Rudolphus kunt u onze vissen zien in hun natuurlijke leefomgeving. Wij hebben namelijk een onderwater camera waar u de vissen kunt zien zwemmen.

Bekijk nu ook onze nieuwe onderwater camera bij Rudolphus tuinmarkt.

camera

Koi vissen

Wij hebben verschillende soorten Koi vissen in ons assortiment in diverse maten. Kom langs en laat u adviseren door de verschillende experts bij ons. 

vishuis klein

Rudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus TuinmarktRudolphus Tuinmarkt

 

 

Rudolphus tuinmarkt

Eursing 10b

9411xc Beilen

0593 745065

Contact

Zoekt u een vijvervis?

Vul dan het formulier in en wij gaan voor u op zoek naar uw bijzondere vijvervis.

Vijvervissen Rudolphus Tuinmarkt
Rudolphus Tuinmarkt
Rudolphus Tuinmarkt